• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Van functie naar rol

Van functie naar rol

Laat traditionele functie-omschrijvingen los Je hebt in jouw horecabedrijf een waanzinnig creatieve kok. Hij is gepassioneerd, kritisch en geliefd bij zijn collega’s. Maar hij heeft wel dyscalculie: moeite met rekenen en cijfermatige analyses.    Op een dag gaat jouw chef-kok die bijna 40 jaar bij jou heeft gewerkt, met pensioen. Je gunt het hem van harte, maar voor je horecabedrijf is dit lastig. Iemand die zo lang leiding heeft gegeven aan jouw horecakeuken, vervang je niet zomaar.   Gelukkig heb je die creatieve kok in de keuken staan die alles in zich heeft om dit gat op te vangen,…

Van afdeling naar werkplek

Van afdeling naar werkplek

Denk vanuit je werkplek bij het verdelen van taken Hoe kleiner een opdracht is, hoe duidelijker deze overkomt. Als je tegen iemand zegt “Ik wil dat je de hele keuken schoonmaakt”, is dat veelomvattend. Zeg je: “Ik wil dat je de laden van de koude kant en de keukenvloer schoonmaakt,” is dat al een stuk concreter. Zo zou je ook naar een afdeling in je horecabedrijf kunnen kijken. Neem een restaurant als voorbeeld. In veel gevallen is deze ingedeeld in de afdelingen keuken, bediening en afwas (hoewel deze laatste vaak ook onder de keuken valt). Deel de afdeling op Als je de afdeli…