• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Bepaal je organisatiestructuur

Gepubliceerd op: 03-05-2020

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar als je een horecabedrijf hebt of start, heb je een organisatiestructuur nodig. De eerste stap is om je missie, visie, doelstellingen en je kernwaarden vast te leggen. Binnen een horecabedrijf met zelfsturende teams is dit nóg belangrijker. Elk idee, iedere beslissing, de werkwijze, de leveranciers, enzovoort toets je namelijk aan deze missie en visie.

Missie geeft inzicht

Allereerst de missie van je horecabedrijf. Deze geeft aan wie je als organisatie bent, wat je doet en wat je wil bereiken. Jouw imago wordt bepaald door die missie. Het geeft onder andere inzicht in de volgende punten:

  • Met welk doel is het horecabedrijf opgericht?
  • Wat is de identiteit van de onderneming?
  • Wat wil het horecabedrijf bereiken?
  • Wie is de doelgroep?
  • Wat zijn de normen en waarden?
  • Wat is het product/dienst en welke toegevoegde waarde heeft dit voor de doelgroep?

Stel de kernwaarden op

Het gewenste gedrag van de medewerkers speelt een belangrijke rol om deze missie te behalen. De basis hiervan zijn de kernwaarden welke je als ondernemer opstelt. Dit zijn belangrijke 'eigenschappen' waar jouw bedrijf voor staat.

Visie

De visie is het toekomstbeeld van een bedrijf. Het geeft aan wat de ambities voor de toekomst zijn.

Doelstellingen

Naast deze missie en visie, formuleer je doelstellingen voor je organisatiestructuur. Deze moeten zo globaal mogelijk en altijd haalbaar zijn. De doelstellingen van de teams moeten altijd bijdragen aan het behalen van deze doelstellingen. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan:

  • Bruto jaaromzet
  • Gemiddelde personeelskosten
  • Gemiddelde inkoopkosten
  • Productiviteit
  • Maximale voorraad
  • Personeelstevredenheid
  • Duurzaamheid
  • Ziektepercentage
  • Gasttevredenheid

Door de missie, kernwaarden, visie en doelstellingen goed in kaart te brengen en op papier te zetten , maak je je organisatiestructuur helder. Dat komt van pas bij het werken met en het inrichten van je zelfsturende teams. Zo weet iedereen waar jij als horeca ondernemer voor staat en gaat.

In de volgende blog ga ik verder in op de juiste structuur. Dus blijf me volgen.

Meer weten? Neem contact met me op voor coachingsadvies op maat voor jouw horecabedrijf. Bel of app naar 0638512686

 

Deel dit artikel