• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Sinds een aantal jaren ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in persoonlijkheden. Waarom doen mensen wat ze doen en hoe ze het doen. Ik zocht naar verklaringen waarom er zo'n diversiteit zit in mensen en hoe zich dat ontwikkeld. Hoe verschillend zijn mensen en wat hebben ze daar voor moeten doen?

Toen ik DISC ontdekte ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Ik leerde dat mensen een eigen persoonlijkheid hebben en deze ook ontwikkelen. Maar ik leerde ook dat mensen in verschillende situaties anders kunnen reageren en dat (heftige) gebeurtenissen invloed kunnen hebben op iemands persoonlijkheid, maar ook op iemands diepere motivatoren; de denkstijlen en drijfveren.

Ik besloot dat ik hier nog meer over wilde leren en ben begonnen met de certificering van DISC. Al snel nadat ik geslaagd was heb ik mij gecertificeerd in Denkstijlen en Drijfveren om hier andere mensen verder mee te kunnen helpen.

Hieronder leg ik in het kort uit wat DISC, Denkstijlen en Drijfveren nou precies zijn en geef ik een greep uit de soorten assessments en analyses die ik kan verzorgen. Uiteraard kan er ook maatwerk geboden worden.

 

DISC

Geeft inzicht in wat onze manier van communiceren is en wat onze reacties zijn op situaties. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.

Denkstijlen

Geeft inzicht in hoe we iets doen of hoe we een taak of probleem aanpakken. Met de Denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke rol hij oppakt in het team. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat ‘m opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest?

Drijfveren

Geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen of waarom we ons wel of niet ergens prettig bij voelen. Met de Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze Drijfveren zijn Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

Toepassingen

Met het analyseren van persoonlijkheden kun je heel veel kanten op. Het is goed toe te passen in horecateams en –organisaties. Maar ook op het vlak van individuele begeleiding en bij werving en selectieprocedures.

Met deze methode breng je voorkeursgedrag, talenten en communicatie in kaart. Zo kun je de open communicatie bevorderen, conflicten oplossen en verminderen, aan teambuilding doen, de samenwerking in teams en tussen verschillende lagen van een organisatie verbeteren.
Kortom: Het is bij uitstek geschikt voor bedrijfstakken waar je veel met mensen werkt zoals de horeca.

Als gastvrijheids- en gecertificeerd DISC-coach kan ik in de dagelijkse horecapraktijk helpen op de volgende manieren en niveau’s:

Voor organisaties:

 • Verandermanagement en kwaliteitsverbetering.
 • Verbeteren van dienstverlening aan klanten.

Ten aanzien van teams:

 • Het bouwen van productieve teams.
 • Ter verbetering van de communicatie.
 • Teamontwikkeling en teambuilding.
 • Verbreding van inzicht in persoonlijkheidsverschillen.

Op individuele basis:

 • Opdoen van zelfkennis.
 • Verdieping van inzicht in sterke en zwakke kanten.

Ten aanzien van werving en selectie:

 • Recruitment.
 • Sollicitaties.

Investering

Het werken aan persoonlijkheidsaspecten is veelal maatwerk. Om toch een indicatie te geven van de kosten die je kan verwachten als ik jou of jouw organisatie mag analyseren en/of coachen heb ik een kleine opsomming van mogelijkheden gemaakt.

Product   Prijs (ex. btw)
DISC (basis analyse) Analyse incl. coachingsgesprek €   98,-
DISC (leiderschapsanalyse) Analyse incl. coachingsgesprek € 129,-
DISC & Drijfveren Analyse incl. coachingsgesprek € 148,-
DISC & Denkstijlen Analyse incl. coachingsgesprek € 148,-
3D (DISC, Denkstijlen & Drijfveren) Analyse incl. coachingsgesprek € 198,-
     
Opvolgend gesprek per uur maatwerk €   79,-
Coachingstraject per uur maatwerk €   79,-
Workshops (teambuilding) incl DISC analyse* € 148,- (per persoon)

* minimaal 6 deelnemers

Contact

Wil je meer weten over DISC, Denkstijlen en/of Drijfveren of over de verschillende assessments? Neem dan contact met mij op. Bel of app naar 0638512686 of stuur een e-mail naar info@cs-hospitality.nl.